Agresorii financiari – sa invatam sa ii recunoastem!

 • Cei care înfăptuiesc agresiuni financiare se numesc AGRESORI FINANCIARI. Haideţi să vedem care sunt aceştia:

  Părinţii

  –  părinţii pot fi risipitori, iar copiii lor pot moşteni acest caracter.

  Vrei să risipeşti mai puţini bani? Începe de aici!

  –  părinţii pot fi îndatoraţi. Cu cât datorează mai multă dobândă, cu atât muncesc mai mult pentru aceiaşi bani. Practic, iau de la gura copiiilor pentru a plăti profitul creditorului.

  –  deciziile financiare luate fără a ţine cont de priorităţile sau nevoile copiilor se pot transforma în agresiuni financiare! Dacă ai copii majori, consultă-te cu ei înainte de a lua orice decizie financiară care implică o sumă mare de bani!!! Gândeşte-te la priorităţile fiecărei generaţii!

  –  unele decizii financiare pot deteriora relaţiile dintre părinţi şi copii. Nu amâna plata unor datorii care oricum trebuie plătite! Achită-ţi la timp utilităţile şi toate obligaţiile faţă de bugetul statului!

  Băncile

  – reclamele la credite şi la produse financiar-bancare sunt pur şi simplu agresiuni financiare

  – cresc artificial veniturile populaţiei, obligând-o să lucreze încă o dată pentru o parte din banii creditaţi

  –  responsabile de supraîndatorarea a 50% din populaţia României

  ŞCOLILE ŞI FACULTĂŢILE

  (mai ales cele cu profil economic)

  CELE MAI BUNE ŞCOLI ŞI FACULTĂŢI DIN ROMÂNIA – Click aici!

  college-1440364– nu le explică elevilor şi studenţilor aspectele negative ale creditelor. În acest moment, şcolile şi facultăţile din România produc datornici pe bandă rulantă.

  – nu le oferă elevilor şi studenţilor o educaţie financiară SĂNĂTOASĂ, care să nu hrănească ciclul datoriilor.

  – urmează o programă elaborată central, sub controlul sistemului bancar şi bursiero programă care de 26 de ani bagă şi menţine oameni în ciclul datoriilor. Băncile speră ca de-a lungul vieţii, cât mai mulţi dintre elevii şi studenţii români să acceseze cel puţin un produs bancar generator de dobândă

  – nu le explică cum să îşi crească natural şi sănătos veniturile

  – profesorii nu vorbesc NICIODATĂ deschis despre economisire şi risipă

  – taxele de şcolarizare şi performaneţele financiare ulterioare ale studenţilor nu sunt niciodată direct proporţionale

  – Universităţile a căror cursuri nu pot fi urmate decât accesând un credit pentru studii sunt din start agresori financiari – Cum să obligi un tânăr să îşi înceapă cariera plătind o datorie şi muncind încă o dată pentru o parte din acel credit???

  Să nu uităm că Ministerul Educaţiei nu a eliberat niciodată o statistică din care să rezulte care şcoli au dat societăţii cei mai îndatoraţi cetăţeni, cei mai mari corupţi şi cei mai săraci oameni.

   Bursele

  transformă persoanele fizice si juridice în bănci

  – stimulează îndatorarea companiilor – companiile sunt obligate să plătească dobândă, deci sunt agresate financiar, deci le scade productivitatea (o parte din angajaţi muncesc încă o dată pentru aceiaşi bani!).

  – Bursele speră ca românii care au bani puşi deoparte să se despartă de ei, investind în produsele financiare ale brokerilor – practic, îi invită să joace la loterie…

  CAZINOURILE / PARIURILE SPORTIVE

  – crează dependenţă

  – jocurile de noroc stimulează dorinţa de înavuţire rapidă, cu bani nemunciţi.

  – sumele jucate la aceşti agresori financiari se transformă în risipă şi sunt sursă de conflict în familie, distrugând relaţii şi prietenii…

  Toţi cei ce te obligă să munceşti încă o dată pentru aceiaşi bani:

  – traineri, coach, speakeri care pretind că oferă soluţii miraculoase şi care pretind sume din ce în ce mai mari pentru informaţiile pe care le furnizează. Ţine minte: „Dacă un mesaj poate să schimbe vieţile în bine, el trebuie să fie cât mai accesibil.”

  – (În domeniul design-ului floral) designerii florali internaţionali / profesorii de design floral se transformă în agresori financiari când îţi propun cursuri şi seminarii tot mai scumpe, fără nicio dovadă sau garanţie a succesului sau a unor rezultate financiare concrete. Cu cât un curs este mai scump, cu atât mai mult vei lucra încă o dată pentru aceiaşi bani! 

  – ereticii financiari – acei consilieri care te scot din ciclul datoriilor pe uşa din faţă şi te bagă înapoi pe uşa din dos. Toţi cei ce îţi promit că te poţi îmbogăţi fără să munceşti!

  Ţi-a plăcut? Dă mai departe!Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Print this page
  Publicat în 11 ianuarie 2016 în categoriile Educatie financiara | Etichete ,
 • Comentarii