În cât timp economiseşti 1000 de lei?

 • Muncim, muncim, dar să şi economisim! Doar toţi muncim pentru bani, nu-i aşa?

  Astăzi vă provocăm la un exerciţiu simplu: calculaţi în cât timp economisiţi 1000 de lei!
  Cât timp munciţi pentru a obţine în mână 1000 de lei curaţi, pe care să puteţi să îi puneţi deoparte???

  Mai jos v-am pregătit un infografic prin care am ilustrat ce se întâmplă în viaţa unui florar, în fiecare săptămână. Un ciclu din viaţa unui florar are 6 etape, iar într-un ciclul, un florar munceşte de două ori pentru aceiaşi bani, dacă nu are credite purtătoare de dobândă, şi de 3 ori pentru aceiaşi bani, dacă are şi credite cu dobândă (indiferent că sunt pe numele lui sau al persoanei juridice). În exemplul de mai jos, un florar care rulează săptămânal 2000 de lei, şi care retrage după fiecare ciclul 1500 de lei cu titlu de salariu, din care economiseşte doar 10%, are nevoie de 6,6 cicluri pentru a pune deoparte 1000 de lei cash.

  6,6 cicluri înseamnă între 40 şi 80 de zile muncă (480 – 960 ORE de muncă) şi mai înseamnă că florarul a muncit de 13,2 ori pentru aceiaşi bani! 

  Dacă ţi se pare că am exagerat, fă un calcul în cazul tău şi ai să te convingi.

  Şi tu, la fel ca toţi ceilalţi florari-decoratori, munceşti de foarte multe ori pentru aceiaşi bani ca să strângi sumele pe care le cheltuieşti cu atâta uşurinţă… Gândeşte-te de două ori înainte să arunci cu bani în stânga şi în dreapta!!! E munca ta! Şi tot tu vei munci încă o dată ca să recuperezi banii pe care-i cheltuieşti!  

  Cum lucreaza florarii de 2 ori pentru aceiasi bani - Copy

  Ţi-a plăcut? Dă mai departe!Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Print this page
  Publicat în 15 ianuarie 2016 în categoriile Educatie financiara | Etichete , , , ,
 • Comentarii