Arhiva Florists Only

Descarca acum toate numerele anterioare!

In aceasta sectiune, te invitam sa explorezi toate numerele anterioare ale revistei Florists Only – prima revista de design floral din Romania. Acum le poti descarca pe toate “la pachet”! Ce vei gasi in cele 24 de numere?

 • peste 1000 de pagini pline cu articole interesante
 • interviuri cu designeri florali de renume mondial
 • o mare varietate de modele de aranjamente florale si buchete de mireasa
 • sfaturi de business si marketing
 • sfaturi pentru ingrijirea plantelor si florilor taiate
 • noutati de la bursa de flori din Olanda
 • idei de afaceri

Noua ne-a luat sase ani ca sa publicam toate acestea. Tie cat timp iti va lua sa le citesti? Profita de aceasta oferta pentru a downloada pachetul special cu fiecare editie in format PDF, usor de rasfoit atat pe ecranul telefonului tau, cat si pe tableta sau laptop!

Descarca acum toate revistele in format electronic (.pdf)! >>

Cu revista Florists Only te relaxezi si infloresti! 

Citind revista FLORISTS ONLY te vei deconecta de la problemele de zi cu zi si vei intra intr-o lume a creativitatii, in care “tot ce poti visa este real”. Daca ai urmat de curand un curs de design floral sau intentionezi sa te inscrii la un curs de design floral, toate aceste reviste te vor ajuta sa te familiarizezi cu designul floral contemporan. Ba chiar poti considera cele 24 de reviste ca fiind un fel de curs de design floral pentru incepatori si nu numai… 

In noua etapa in care am intrat, ne dorim ca la fiecare editie tu sa iti reincarci bateriile si sa te intorci in floraria ta sau la echipa ta plin(a) de idei indraznete, nonconformiste, dar in acelasi timp profitabile. Uneori trebuie sa acceptam si faptul ca produsele care se vand cel mai bine nu sunt neaparat de o creativitate debordanta. Cand vom pierde din vedere acest lucru, ne vom da foc la valiza.

Nu in ultimul rand, este bine sa stii ca primele 24 de numere ale revistei FLORISTS ONLY s-au adresat exclusiv celor implicati in industria florilor. Incepand cu nr.25, prima revista de design floral din Romania se adreseaza si publicului larg, iubitor de flori si frumos, dar si viitoarelor mirese in cautare de idei pentru nunta. La ce bun ca noi, florarii, sa crestem si sa ne specializam, daca tu, in calitate de client, nu esti pe aceeasi lungime de unda? Momentan exista o mare prapastie intre floristi si clientii lor, iar revista FLORISTS ONLY isi propune sa construiasca un pod, o punte, si astfel sa faca designul floral (arta aranjarii florilor) mai apreciat si mai accesibil in randul celor ce trec zi de zi pragul florariilor din Romania.   

Asadar, daca esti in cautare de idei de cadouri, buchete sau aranjamente florale pentru cineva drag, revista FLORISTS ONLY iti va fi cel mai bun partener. Citeste fiecare numar al revistei pentru a-i surprinde pe cei dragi cu ceva diferit. Floristii pot realiza combinatii de flori si culori la care nici nu te-ai fi gandit! Asadar, lasa-te inspirat de prima revista de design floral din Romania!

In sectiunea de mai jos vei afla ce contine fiecare numar al revistei publicat in perioada 2009-2015.

Revista Florists Only Nr.24

O noua editie, o noua directie.

Ediţia cu numărul 24 a revistei FLORISTS ONLY este una cu totul specială deoarece ea marchează începutul unui nou capitol – un capitol care să vină cu adevărat în sprijinul tău, ca florar, în sprijinul familiei tale şi mai apoi, în sprijinul întregii ţări. Un capitol care să te ajute să te bucuri din plin de lucrul mâinilor tale. Un capitol pe care nu îl vei întâlni în manualele şcolare sau universitare… Acel capitol se numeşte PLANUL DE ECONOMISIRE – iar cu această ocazie, doresc să te invit să urmăreşti pagina de Facebook aferentă (facebook.com/planuldeeconomisire) şi să te implici în mod direct. Alătură-te eforturilor noastre de a ajuta cel puţin 1 MILION de cetăţeni să-şi construiască o viaţă fără datorii, fără credite, fără risipă. AM RISIPIT DESTUL!

La primul său discurs, John F. Kennedy, cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, a rostit una dintre cele mai memorabile fraze: “Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, ci întrabaţi-vă ce puteţi face voi, pentru ţară!”. Ce a făcut România pentru noi până acum? Ne-a oferit o educaţie. Acea educaţie ar fi trebuit să ne asigure un trai decent. Nu s-a-ntâmplat. Ne-am îndatorat cu toţii, iar până acum ne-am învârtit în cerc. Ce putem să facem noi pentru România? Putem să ieşim rând pe rând din ciclul vicios al sărăciei şi al datoriilor. Vei afla CUM în PLANUL DE ECONOMISIRE!

FLORISTS ONLY Nr.24 este însoţit de PLANUL DE ECONOMISIRE

(in total, 48 pagini, format A4, limba română)

Revista Florists Only Nr.23

Nr.23 al revistei FLORISTS ONLY îţi aduce exact doza de informaţie, inspiraţie şi motivaţie de care ai nevoie ca să îţi reîncarci bateriile. Ştim că urmează o perioadă aglomerată, aşa că ţi-am pregătit idei una şi una. Fiecare pagină este încărcată cu noutăţi din lumea florilor şi cu articole relevante pentru comercianţii de flori din toată ţara. Iată pe scurt ce vei găsi în paginile acestei ediţii:

pag. 4 – Noutăţi

pag. 6 – The 1 – Un gazon mai rezistent şi mai verde într-un timp mai scurt

pag. 8 – Grădini verticale

pag. 10 – Idei pentru Paşti

pag. 16 – Design

pag. 18 – Floricultură – Totul despre LISIANTHUS

pag. 22 – Busienss & Marketing

pag. 28 – Idei pentru Ziua Mamei / 3 mai 2015

pag. 31 – Jocuri

Revista Florists Only Nr.22

FLORI ÎN VALOARE DE PESTE 50.000 EUR!

50 DE DESIGNERI INTERNAŢIONALI!

CEL PUŢIN 150 DE ORE DE MUNCĂ!

Iată câteva cifre din spatele celei mai spectaculoase ediţii a revistei FLORISTS ONLY  – ediţia aniversară, lansată cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate! Cinci ani în care v-am oferit informaţie, inspiraţie şi motivaţie. Iar cu această ocazie dorim să vă mulţumim tuturor pentru susţinerea mai lungă sau mai scurtă pe care ne-aţi acordat-o.

Nr.22 al revistei este dedicat nunţii – unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa noastră. Şi evenimentul la care florile continuă să ocupe un loc central. Aşadar, fiţi cu un pas înaintea tuturor şi inspiraţi-vă din aranjamente florale de vis pe care nu le veţi regăsi în nici o altă revistă pentru mirese!  

Mai trebuie să ştiţi că pentru o bună parte dintre fotografiile incluse am parcurs mii de kilometri, la propriu. Dar la fel veţi face şi voi, cu fiecare pagină pe care o veţi întoarce… Să nu mai lungim vorba, ci să trecem rapid prin cuprinsul acestei ediţii:

CUPRINS

Editorial (6) / Inspiraţie din nord (11) / O pată de culoare (16) / Hei, tramvai… (19) / Interviu – Holly Heider Chapple (20) / Děčínská kotva 2014 (25) / Interviu – Adina Filculescu – en rose (33) / Art de la table (37) / Sweet Wool (41) / Interviu – Marie-Françoise Deprez (42) / Interviu – Camelia Filip – Camille Events (46) / Tematica – Ne încurcă sau ne descurcă? (49) / La „Iunion”, birjar! (51)

Revista Florists Only Nr.21

O revistă unică pe piaţa din România!

Numărul 21 al revistei Florists Only este concentrat în jurul pregătirii profesionale în industria florilor – o ediţie utilă atât pentru elevi şi studenţi, cât şi pentru părinţii lor, care cu siguranţă îşi doresc să le deschidă cât mai multe uşi. 

Despre acest domeniu de activitate nu se vorbeşte în sălile de clasă din România, deci nimeni nu vă poate îndruma spre un domeniu necunoscut… Am petrecut însă 8 ani studiind această piaţă din afara sistemului educaţional românesc. Iar o bună parte dintre observaţii au fost incluse aici!

Industria florilor pare a fi ţinută într-un con de umbră pe care această ediţie sperăm că îl va lumina astfel încât să înţelegeţi mai bine paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a vă găsi un loc într-una dintre cele mai dinamice industrii la nivel global.

În paginile revistei veţi afla o mulţime de secrete din culisele comerţului cu flori! Veţi vedea plusurile şi minusurile sistemului educaţional din ţara noastră, dar şi din alte ţări şi nu în ultimul rând, veţi întâlni oameni de succes, cu poveşti de viaţă ce ar merita ecranizate!

CUPRINS:

pag. 4 – Oportunităţi de carieră într-o industrie care nu ştie de criză

pag. 6 – Ce rol joacă florile şi plantele în viaţa noastră de zi cu zi?

pag. 8 – Cum ajung florile la noi?

pag. 10 – Limba dulce, mult aduce! / Când vorbim aceeaşi limbă…

pag. 12 – Jobul şi personalitatea

pag. 14 – De ce le plac românilor grădinile cu flori? (de Adela Pârvu)

pag. 18 – Grădina urbană – Între estetic şi comestibil

pag. 19 – ALEX HORA – MasterChef – DIN GRĂDINĂ, ÎN BUCĂTĂRIE

pag. 22 – Despre copii şi flori cu LILIANA MASGRAS – Andeli Design

pag. 28 – JACQUELINE BOERMA

pag. 32 – O poveste de succes. ANCA VLAD — „Atelierul de flori” din Timişoara

pag. 40 – EXPERIMENTEAZĂ! – Grace Howell-Walker din Marea Britanie (Wannabe Florist)

pag. 42 – Cifre cheie

pag. 44 – Oportunităţi de afaceri într-o industrie globală, mereu în mişcare

pag. 46 – Anul sabatic

pag. 50 – Evenimente

Revista Florists Only Nr.20

Un nou număr al revistei FLORISTS ONLY îşi face apariţia în mijlocul florarilor şi decoratorilor din România.

Lucrurile nu s-au schimbat cu mult de când am publicat Nr.19. Criza economică e tot aici… poate doar şi-a împrospătat machiajul. Ne regăsim în mijlocul unei societăţi divizate. Sunt vremuri în care avem toate motivele să ne simţim revoltaţi… şi împinşi de la spate ca să ieşim mai uşor pe uşa din dos; să ieşim din decor… Spre ce ne-ndreptăm fiecare şi toţi împreună? Oare ne luptăm pentru lucrurile care contează cu adevărat? Ce s-a întâmplat cu noi? Să ne aducem aminte că viaţa nu e un joc video pe care-l reîncepem de câte ori dăm greş… Tocmai de aceea merită trăită – o dată, dar bine…

Revista FLORISTS ONLY nu mai este nici ea doar o revistă… Tocmai de aceea trebuie citită – măcar o dată, dar bine… Da, revista e mai mare, poate şi pentru că avem încă multe de spus. Dar vă lăsăm să descoperiţi singuri cu ce am început.

Revista FLORISTS ONLY este format A4 şi conţine 48 de pagini împărţite în şapte rubrici.

Pentru a avea acces imediat la întregul conţinut, comandaţi ediţia electronică.

Din curpins:

pag. 5 – Editorial – Divina armonie / pag. 9 – TRENDS & MORE – Tendinţe şi noutăţi din lumea florilor / pag. 12 – O nouă Gloriosa! / pag. 19 – Weddings – Ultima modă / pag. 21 – LANA BATES – Russian versus British / pag. 27 – GREGOR LERSCH – Despre trecut, prezent şi viitor / pag. 36 – CARMEN BELCIN – O poveste de succes / pag. 44 – Floricultură – CYCLAMEN – Sfaturi de la un vechi producător de seminţe!  / pag.  50 – Busienss & Marketing – Donald Cooper – De ce nu atragi atenţia? / pag. 51 – Timp liber

Revista Florists Only Nr.19

Din cuprins:

 • TRAU DICH! – Cateva dintre aranjamentele florale prezentate de florarii germani la un targ de nunti din Frankfurt am Main
 • FLOWERS & DESIGN – Primul workshop cu Andreea Stor
 • BUCHETE SOFISTICATE – O serie de buchete de mireasa realizate de Moniek Vanden Berghe
 • Dominique Houle – Keep it simple! – Un interviu cu o decoratoare cu multa experienta din Québec;
 • NUNTA IN CER – 7 buchete de mireasa in culorile cerului…
 • ROSIA MONTANA FLOWER CORPORATION – Ce ati prefera sa vedeti peste 17 ani la Rosia Montana: halde de steril sau sere de flori?
 • Trends – Twilight Bloom
 • FOCUS ON… – Cum sa lucram mai putin pentru aceiasi bani, sau chiar mai multi, intr-un stat care nu tine cu noi?
 • Sfaturi utile pentru nunti –  Tjeerd Ploeg (B&P Floral Connection) – recomandari de la un distribuitor de flori.

EXCLUSIV IN EDITIA ELECTRONICA – patru pagini in plus cu trucuri chic de la Claudia Orian si Eliza Neculau!

Revista Florists Only Nr.18

Din cuprins:

 • HortiFair 2011- Hot Flowers and Plants
 • Idei pentru paşti
 • Noul val de florari belgieni
 • Despre performanţă cu… JOEL-MARC FRAPPIER
 • Karl Lagerfeld – când un designer atinge perfecţiunea, devine nemuritor?
 • AFACERI ÎN SATUL BUNICII – De ce să păstrăm ceea ce avem sub picioare?
 • LUPTA PENTRU VIZIBILITATE
 • Focul on… – Cum să lucrăm mai puţin pentru aceiaşi bani, sau chiar mai mulţi,
  folosindu-ne de creativitatea altora?
 • Cum să realizaţi singuri fotografii de calitate?

Revista Florists Only Nr.17

Din cuprins:

 • Le Salon Du Mariage et du Pacs – noiembrie 2011, Paris
 • Trandafirii rosii – un simbol nemuritor
 • Cum sa crestem satisfactia clientilor de Valentine’s Day (Tjeerd Hendrik Ploeg)
 • Automatul de flori – O jucarie prea complexa pentru Romania?
 • FOCUS ON… – Cum sa lucram mai putin pentru aceiasi bani de Valentine’s Day şi 8 martie
 • HERTA VASILOUDIS – Florile mi-au schimbat viata!
 • GRACE ALAYNE WALKER – Wannabe florist!
 • Retete Practice – 4 idei comerciale pentru Ziua Indragostitilor

FLORILE POT SCHIMBA VIEŢI!

Acesta este şi mesajul pe care ni-l transmite HERTA VASILOUDIS într-un interviu excepţional, pe care îl puteţi citi în Nr.17 al revistei FLORISTS ONLY. Herta este modelul unei persoane de succes care reuşeşte să îmbine un job de zi cu zi mult mai solicitant, cu arta aranjării florilor, pe care o consideră un refugiu. Iar pentru cei ce caută să-şi manifeste creativitatea şi să se relaxeze în acelaşi timp, design-ul floral poate deveni şi pentru ei, nu neaparat a doua slujbă, ci un hobby plin de satisfacţii.

Interviul cu GRACE ALAYNE WALKER va fi o revelaţie pentru elevii care îşi caută o carieră de viitor. Dar comerţul cu flori poate fi o soluţie de moment şi pentru mulţi dintre tinerii care îşi caută un loc de muncă stabil şi de durată. Pieţele sunt un punct de pornire, iar pentru cei ce vor să investească mai mult, pot citi ghidul nostru “Cum să deschizi o florărie profitabilă” în care analizăm mai multe aspecte ce ţin de începerea unei afaceri cu flori pe cont propriu.

Revista Florists Only Nr.16

FLOWER REVOLUTION ISSUE

Iată ce am inclus în această ediţie cu totul specială:

 • pag. 4 – sărbători şi evenimente
 • pag. 6 – TRENDS
 • pag. 8 – BOTEZUL – tradiţie sau nu?
 • pag. 10 – AM VĂZUT LUMINA… – 6 idei pentru lumânările pentru botez
 • pag. 18 – FOCUS ON… – Cum să lucrăm mai puţin pentru aceiaşi bani, sau chiar mai mulţi?
 • pag. 26 – IN MEMORIAM… – 6 aranjamente funerare
 • pag. 31 – CONTROLUL COSTURILOR – Ken Royer
 • pag. 32 – My Immortal – Ultimele produse pentru aranjamente florale funerare de la Oasis Floral Products.

Nr. 16 al revistei FLORISTS ONLY tratează cu un realism neobişnuit starea comerţului cuflori din România şi ridică probleme de care toţi ne izbim zi de zi, dar pe care prea puţini încearcă să le rezolve. Citiţi articolul de la pagina 18 şi aflaţi care sunt capcanele acestei afaceri şi cum le puteţi evita, fie că aveţi ani de experienţă, fie că nu. Iar la sfârşit, citiţi articolul lui Ken Royer care vă va ajuta să obţineţi din ce în ce mai mult profit fără efort.

Noi ne dorim o schimbare în bine şi vrem să vă ajutăm şi pe voi să lucraţi mai puţin pentru aceeaşi sumă de bani pe care o câştigaţi şi în prezent. A sosit momentul să dăm startul unei noi revoluţii care să ne ajute să trăim mai bine din flori şi din decoraţiuni. Deci trebuie să citiţi Nr.16 al revistei FLORISTS ONLY şi să-l daţi mai departe!

Revista Florists Only Nr.15

DIN CUPRINS:

 • News & Events – află ultimele evenimente care vor avea loc
 • Info – îţi propunem o floare tăiată pe care trebuie să o experimentezi şi o plantă cu totul deosebită!
 • Trends – ultimele tendinţe pentru această toamnă
 • Captured Light – imagini de la show-ul lui Pim van den Akker!
 • Flori pentru școli – Tjeerd Ploeg
 • Idei creative pentru începutul anului şcolar – Fiţi mai originali decât ceilalţi!
 • Din tărâmul pădurilor… – Nu pierdeţi un interviu în exclusivitate cu Francoise Weeks din Portland, SUA.
 • Life & Style – decoraţiuni interioare realizate de designeri cu renume internaţional.
 • Business & Marketing – PROMOVAREA AFACERII – de Ken Royer, AAF – Cum pot florăriile să iasă în evidenţă în jungla publicităţii din zilele noastre?

O ediţie pe care merită să o citeşti măcar o dată!

Revista Florists Only Nr.14

Feel the summer breeze! (Simte adierea verii!)

Nr.14 al revistei FLORISTS ONLY va trimite in vacanta… cu gandul! Iata ce am inclus in aceasta editie:

 • PEISAJ MEDITERANEAN – Cum sa aduci mediterana la tine pe balcon sau terasa?
 • Totul despre CELOSIA si GLADIOLA
 • Creste-ti vanzarile cu FLORI DE SEZON! – Tjeerd Ploeg, expert in managementul afacerilor cu flori ne va oferi in fiecare editie sfaturi si idei pentru a ne ajuta sa crestem interesul publicului pentru flori.
 • CONCURSUL NATIONAL DE ARANJAMENTE FLORALE
 • Interviu Darius Gheorghita – DADOO – YES, I DO !
 • Interviu ANNETTE VON EINEM
 • SECRETELE NUNTII REGALE
 • CUM REDUCEM COSTURILE FORTEI DE MUNCA – Ken Royer, AAF
 • CONVIETUIRI – Aphidius – o viespe inteligenta.

Revista Florists Only Nr.13

Iată ce veţi găsi în noul număr al revistei:

 • SPRING & SUMMER TRENDS 2011
 • totul despre IRISI si BUJORI
 • MIRANDA TER VOORDE – CELEBRATIONS – un interviu in exclusivitate!
 • EASTER DISPLAYS
 • SUMMER HIT – cu ce veti face furori in aceasta vara? Cu accesorii din plastic de calitate germana si gladiole NANUS!
 • D&M – Back to basics
 • TOUCH OF SPRING – 10 buchete de mireasa in care trandafirii convietuiesc pasnic cu florile de primavara…
 • Influence with ease – CUM SA LUPTI CU UN SUPERMARKET
 • WALLY KLETT – poze in exclusivitate – FLORAL ART GALA din Singapore!
 • Ken Royer – POZITIONAREA CORECTA A AFACERII – Un articol ce trebuie memorat!
 • CONVIETUIRI – un nou articol despre insecte pradatoare…. What a wonderful world!

Revista Florists Only Nr.12

Aceasta editie împreună cu suplimentele revistei vă vor ajuta sa fiţi mai originali, mai creativi şi mult mai bine pregătiţi de 1 Martie (Mărţişor) şi de 8 Martie (Ziua Internaţională a Femeii).

Iată ce am inclus în acest număr:

 • pag. 4 – NEWS & EVENTS – aflaţi principalele evenimente ale primăverii
 • pag. 5 – IPM 2011
 • pag. 7 – Flori atrăgătoare: amaryllis, zambile, primule şi mini gerbere.
 • pag. 9 – Ziua Mamelor în lume
 • pag. 10 – Plantele care purifică aerul
 • pag. 12 – Idei – Silk&Dried – Garoafe
 • pag. 16 – NUNŢI, NAŞTERI ŞI DECESE – O scurtă analiză a mişcării naturale a populaţiei din România,
  în perioada 2007-2010
 • pag. 21 – MONICA MOROŞAN – un interviu în exclusivitate cu o florăreasă româncă stabilită în Canada.
 • pag. 28 – PIM van den AKKER – “cireaşa de pe tort”.
 • pag. 36 – EUROSKILLS 2010 – O poveste de succes – Carina Enger & Marit Iren Mythe
 • pag. 41 – FLORISTS IN CRISIS – Ken Royer, AAF – o serie de articole care ne vor ajuta să evităm
  greşelile florarilor americani, dar şi să creştem sănătos în noul mediu de afaceri.
 • pag. 46 – BUBURUZA – O insectă mică ce face minuni. Un scurt articol ce scoate din nou la iveală
  frumuseţea şi complexitatea lumii în care trăim.

Revista Florists Only Nr.11

E editie speciala in care veti gasi buchete de mireasa deosebite realizate de un designer floral din Indonezia! 

Revista Florists Only Nr.10

A venit, a venit toamna…

Şi cine ar putea acompania mai blând şi mai sincer sosirea toamnei dacă nu vocea lui Nicu Alifantis pe care mereu o asociez cu melancolia toamnei… Nu ştiu de ce noi, care am studiat muzică, sau vre-un instrument muzical, ajungem în final să întâlnim filosofia. E mare păcat că, atunci când eşti implicat trup şi suflet în propria afacere, fie ea cu flori sau cu orice altceva, renunţi la acel timp pe care altfel l-ai aloca muzicii, filosofiei, divinităţii…

Şi acum îmi răsună ca un ecou replica lui Lois Hiranaga: „trebuie să ne stabilim nişte limite!”. Dar cum să-ţi stabileşti limite în România zilelor noastre, când Statul ne bate pe toţi de ne-ndoaie; când Statul ne condamnă la „muncă silnică involuntară”; când ne jucăm cu Statul „de-a v-aţi ascunselea” sau „prinde-mă dacă poţi”…

Dar mai bine citiţi acest număr din scoarta in scoarta şi uitaţi de toate!…

Iată ce v-am pregătit:

 • 4 – TRENDS – ultimele tendinţe pentru această toamnă
 • 6 – INFO – două plante premiate în acest an!
 • 7 – WILD BASKETS – trebuie să faci ceva în 15 minute? Fă un coşuleţ!
 • 8 – CE FACEM TOAMNA? – un articol excepţional scris de Biolog Drd. Comănescu Petronela de la Grădina Botanică din Bucureşti. Lucrări esenţiale ce trebuie făcute în grădină şi în apartament.
 • 12 – EUROFLEURS 2010
 • 15 – 9 REGULI PENTRU O USCARE CORECTĂ A PLANTELOR
 • 16 – 10 FLORI FOLOSITE ÎN BUCHETELE USCATE – sfaturi profesioniste de la Ing. Dr. Eugenia Niţă
 • 17 – Câteva imagini de la demonstraţia de aranjamente florale cu flori uscate – Flora Hungaria (25 august 2010)
 • 19 – IKEBANA TODAY – Doamna Sanda Lazur – ikebana teacher – vă va introduce în arta japoneză a aranjării florilor – ikebana.
 • 24 – LOIS HIRANAGA – NEOTROPICA – un interviu interesant şi fotografii excepţionale!
 • 38 – ATTILA ROZSONDAI – BUCHETE REBELE – un alt interviu şi alte fotografii superbe!
 • 47 – CELE MAI FRUMOASE FLORĂRII DIN VIENA – Află câteva din trucurile comercianţilor austrieci şi răsfoieşte galeria cu buchete şi aranjamente florale vieneze!
 • 50 – Convieţuiri – ROUA CERULUI – sau Drosera rotundifolia – un articol tradus şi adaptat de Sergiu Purtan din cartea lui „Charles Darwin – Insectivorous plants”, publicată în 1875.

Revista Florists Only Nr.9

Şi în acest număr al revistei ne concentrăm atenţia pe decoraţiuni pentru nuntă, un spaţiu important fiind alocat buchetelor de mireasă: peste 20 de buchete originale de la florari cu experienţă, cu mult bun gust, care arată bine în poze… Cred că asta trebuie să urmărim, până la urmă: ca florile să arate impecabil în poze, astfel încât mirii să surâdă ori de câte ori se vor uita la ele.

DIN CUPRINS:

 • 4 – Ştiri şi Evenimente
 • 5 – Noutăţi din Olanda
 • 6 – Tendinţe – Aici aflaţi care e culoarea anului şi cum o puteţi integra în aranjamentele şi buchetele voastre.
 • 7 – INFO – Tot ce ar trebui să ştiţi despre Lisianthus
 • 8 – RESURSE UTILE – ŞCOLI ŞI CURSURI DE DESIGN FLORAL – Cele mai importante cursuri de calificare, specializare şi perfecţionare în arta de a aranja flori, atât din România, cât şi din afară. (5 pagini)
 • 12 – REPORTAJ SPECIAL – CHELSEA FLOWER SHOW 2010 – Mulţumim pe această cale doamnei Monica Gheorghian pentru materialul trimis!
 • 14 – 11 Buchete de mireasă – Culori fine, intense, calde şi simbolice. Fiecare buchet de mireasă este însoţit de numele florilor din care e făcut şi de un preţ orientativ!
 • 21 – PLANTE FOLOSITE PENTRU ORNAREA BAZINELOR CU APĂ – Dacă doriţi să vă amenajaţi un ochi de apă în propria curte, aflaţi de la doamna biolog principal Boeriu Adela (Grădina Botanică din Bucureşti) care sunt tipurile de plante pe care trebuie să le alegeţi. De asemenea veţi afla cum să întreţineţi aceste mici iazuri cu plante pe perioada verii şi a iernii.
 • 24 – STEIN ARE HANSEN – Un interviu în exclusivitate şi 9 buchete de mireasă SUPERBE!
 • 32 – ANIA NORWOOD – Încă un interviu interesant şi imagini cu decoraţiuni pentru nuntă în stil Californian!
 • 42 – BART VAN DER ELSKEN – Aranjamente florale pentru mese şi un interviu care vă va da idei noi;
 • 50 – CONVIEŢUIRI – ca de obicei, discutăm despre plante şi animale care nu pot trăi unele fără de altele. Acum vom vorbi despre PĂDUCHII DE PLANTE – un text aproape “ştiinţific”, dar foarte interesant despre cum apar şi cum se înmulţesc, iar la final veţi afla cum se combat.

Revista Florists Only Nr.8

Fie ca esti o viitoare mireasa in cautare de surse de inspiratie, fie ca esti o florareasa dornica sa descopere idei originale si noi surse de inspiratie, aceasta publicatie poate fi exact ceea ce cauti!

Iata ce vei gasi in cele 52 de pagini ale acestei editii:

 • NEWS
 • New From Holland – noi plante si flori disponibile acum la FloraHolland
 • TOTUL DESPRE BAMBUS – Afla cum poti sa iti creezi propriul colt japonez in gradina sau pe balcon de la Comanescu Petronela, biolog principal la Gradina Botanica din Bucuresti!
 • BEST SELLERS – 6 trandafiri de succes!
 • Imagini de la demonstratia maestrului Bart van der Elsken!
 • TRENDY COLOURS – buchete de mireasa si aranjamente pentru masa in cele mai cerute culori
 • IN EXCLUSIVITATE – Interviu – PAULA PRYKE – Despre arta de a vinde flori
 • TOMAS DE BRUYNE – BUCHETE DIN VIITOR
 • IN EXCLUSIVITATE – Interviu – MONIEK VANDEN BERGHE – Buchetul perfect
 • IRENE van der GEEST – GASESTE-TI PERECHEA! – Buchete de mireasa si lumanari asortate!
 • ALBINELE – Un nou articol din seria “CONVIETUIRI” ce ne ajuta sa constientizam ca nimic nu exista la intamplare…
 • JAY CONRAD LEVINSON – Afacerea ta creste geometric? – afla 3 metode prin care poti sa cresti profitabilitatea afacerii tale!

Revista Florists Only Nr.7

Primăvara aceasta te invităm să te delectezi citind o ediţie specială a revistei FLORISTS ONLY dedicată primăverii:

 • află cele 4 vedete de la bursă ce pot ajunge oricând în stocul tău; inspiră-te din cele peste 30 de imagini cu aranjamente florale şi decoraţiuni pentru Paşte şi învaţă cum să vinzi flori unei generaţii tot mai dificile – TINERILOR!
 • tot în acest număr, graţie strânsei colaborări cu Grădina Botanică din Bucureşti, vă vom dezvălui într-un articol amplu SECRETELE FLORILOR DE PRIMĂVARĂ, urmând ca în numărul viitor să discutăm despre BAMBUS şi flori acvatice.

Revista Florists Only Nr.6

Şi de această dată te invităm să treci dincolo de copertă şi să te înfrupţi din cele mai alese idei preparate „a la carte” de nume sonore ale design-ului floral…

Ce vei găsi în acest număr:

 • Noutăţi din Olanda – 5 flori tăiate şi 5 plante la ghiveci
 • Evenimente – poze de la principalele evenimente ale lunilor Noiembrie si Decembrie 2009
 • Instructiuni Pas cu Pas oferite de FLORISTS’ REVIEW (SUA) – proiecte inedite pentru Valentine’s Day şi Ziua Femeii.
 • „Un fel de-a mai lungi cea mai frunoasă zi” – Aranjamente care vor te vor face să nu realizezi când apune soarele… Inspiraţie cu parfum olandez de la Irene van der Geest, Florăria Olandeză din Bucureşti – www.florariaolandeza.ro
 • „Din lumea celor care nu cuvântă” – cu Tomas De Bruyne. Displayuri fabuloase…
 • Câteva idei comerciale de la „Florarul Tău PersonalTM”
 • Business&Marketing – Cum să te promovezi ca EXPERT
 • Business&Marketing – MARKETING PE MUCHIE DE CUŢIT – articole oferite de George Torok, Canada.

Răsfoieşte câteva pagini şi convinge-te de conţinutul de calitate al acestei ediţii!

Revista Florists Only Nr.5

Iată că a apărut cel mai aşteptat număr al revistei noastre – Nr.5/2009!

Cu siguranţă sunteţi curioşi să aflaţi ce se ascunde dincolo de coperă…

V-am pregătit o experienţă cu totul unică. Suntem prima revistă din Europa care vă oferă trei pagini cu sfaturi de la noua florăreasă de la Casa Albă ce a studiat arta aranjamentului floral la Paris.

Vă spunem totul despre FLORINT – Organizaţia Internaţională a Florarilor şi vă prezentăm peste 20 de aranjamente pentru Crăciun (16 în ediţia tipărită şi încă 5 în ediţia electronică) de la renumiţi designeri precum Tomas De Bruyne, Irene van der Geest şi specialişti din Statele Unite.

De asemenea, doamna Comănescu Petronela, specialist al Grădinii Botanice din Bucureşti, oferă câteva sfaturi utile şi necesare creşterii plantelor specifice iernii (Poinsettia, Crăciuniţa şi Amaryllis) şi dezvăluie câteva secrete ale bananierilor…

Tot in acest numar veţi descoperi 5 plante de succes din Olanda cu care vă puteţi răsfăţa clienţii la acest sfârşit de an…

Revista Florists Only Nr.4

Numai în acest număr:

 • afli care sunt tendinţele acestui anotimp, dar si a celui ce vine!
 • ANALIA SELIS îţi va spune care sunt preferinţele ei în materie de flori;
 • ţi-am mai pregătit câteva aranjamente cu flori artificiale si plante uscate care vor fi la mare căutare în această toamnă, fiind foarte decorative, cu o viaţă lungă si la un preţ accesibil;
 • vezi câteva idei interesante oferite de Irene van der Geest – Floraria Olandeza din Bucuresti si admiri câteva capodopere realizate de Tomas De Bruyne la AIFD Symposium;
 • afli care este PUTEREA PUBLICITĂŢII direct de la părintele conceptului de „Guerrilla Marketing” – Jay Conrad Levinson;
 • Jeff Mowatt îţi spune CE AŞTEAPTĂ CLIENŢII TĂI în afară de calitate.

Revista Florists Only Nr.3

Ţi-am pregătit peste 40 de pagini cu informaţii utile pentru tine şi afacerea ta.

În acest număr poţi citi un interviu cu Irene van der Geest, Master Florist, de la Florăria Olandeză din Bucureşti.

Află care este situaţia la bursa de flori, care sunt tendinţele toamnei şi ce noutăţi poţi să mai aduci din Olanda…

Ing. Marius Negulici de la Grădina Botanică din Bucureşti îţi spune totul despre Levănţică, iar în numărul viitor vei afla totul despre Strelitzia!

Ţi-am pregătit şi 5 aranjamente însoţite de instrucţiuni pas-cu-pas şi 10 buchete cu floarea soarelui în suplimentul gratuit de mai jos!

Tot în acest număr, afli de la Jeff Mowatt care este SALUTUL PERFECT care îţi poate creşte vânzările, Linda Talley te pune pe gânduri cu două articole deosebit de interesante, iar Donald Cooper îţi reaminteşte că toată lumea aşteaptă o favoare.

(Editiile de la nr.3 la nr.24 au aparut si in format tiparit.)

Revista Florists Only Nr.2

Peste 40 de pagini cu informaţii utile, pentru tine şi afacerea ta!

Află care sunt ulimele noutăţi de la bursa olandeză. Fii la curent cu tendinţele acestei veri şi învaţă cum să ai grijă de florile de sozon!

Apoi îţi dezvăluim peste 50 de motive care influenţează semnificativ decizia de a cumpăra a fiecărui consumator. De asemenea, vom continua articolul început în numărul anterior – „LASĂ INTERNETUL SĂ LUCREZE PENTRU TINE”. Vei afla tot ce trebuie să ştii pentru a avea succes online.

Dacă stresul este o problemă şi pentru tine, vei afla de la Peggy Morrow trei tehnici interesante de reducere a nivelului de stres, simple şi eficiente.

Tot în acest număr vei vedea poze de la EXPOMARIAGE ORADEA, cea mai importantă expoziţie cu vânzare ce s-a desfăşurat în Oradea, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în luna martie.

Nu în ultimul rând, designerii de la Life3 îşi prezintă viziunea lor cu privire la aranjamentele florale pentru nunţile viitorului.

Acest număr al revistei este însoţit de suplimentul „101 BUCHETE DE MIREASĂ” Atât florarii cât şi miresele se pot inspira din peste 60 de modele de buchete de mireasă. La realizarea acestui supliment a contribuit şi designer-ul belgian TOMAS DE BRUYNE, ale cărui creaţii unice pot fi admirate în paginile revistei.

Revista Florists Only Nr.1 

Ne bucuram sa fim prima revistă care abordează problemele florarilor şi organizatorilor de evenimente din România. O revistă de specialitate care urmăreşte tot ce e nou pe piaţă, care te invaţă ce trebuie sa faci pentru a supravietui acestei recesiuni şi care caută să dezvolte imaginaţia şi creativitatea florarilor si organizatorilor de evenimente din România.

Citind cărţile promovate de noi vei putea să îţi însuşeşti noi tehnici şi să te inspiri de la cei mai renumiţi designeri şi florari din Europa şi din lume.

Pe scurt, revista FLORISTS ONLY se doreşte a fi facultatea de care ai nevoie pentru a-ţi conduce afacerea cu flori într-un mod eficient şi responsabil. Având ca model cea mai citită revistă de profil din Statele Unite ale Americii, ne vom strădui să publicăm articole interesante şi vom colabora cu cei mai importanţi designeri pentru a însufleţi comerţul cu flori din România.