Intreruperea temporara a importurilor de flori i-a obligat pe multi floristi sa isi inchida florariile si sa isi trimita angajatii in somaj tehnic. Coronavirusul a lovit si in industria florilor. Depozitele de flori sunt inchise. Doar in supermarketuri mai gasim flori si plante. Am fost injunghiati pe la spate. Noi stam acasa, dar marii retaileri pot sa vanda in continuare fix produsele din care noi, floristii, ne castigam existenta. Ei nu au auzit de solidaritate? Toti floristii si-ar fi dorit ca rafturile cu flori si plante din supermarketuri sa dispara. Dar ele sunt tot acolo…

Trecand peste aceasta nedreptate, dam de coronavirusul care a inceput sa faca ravagii si in Romania. In ritmul acesta, este greu de crezut ca floristii isi vor relua activitatea de Pasti. Intre timp, Florists Only  continua sa ii inspire pe toti iubitorii de flori. De aceea v-am pregatit o serie de idei pentru masa de Pasti pe care le puteti realiza cu usurinta, fie cu flori pe care le aveti in gradina, fie cu florile din supermarketuri. Acum aveti ocazia sa vedeti in ce consta de fapt munca unui florist. Prima idee o gasiti mai jos:

Cum sa faci un aranjament floral de Pasti cu zambile?

In acest videoclip postat pe canalul de YouTube Florists Only Magazine, aveti ocazia sa vedeti cum se poate reconstrui un ou de Pasti din zambile si alte cateva materiale. Pentru acesta ranjament floral ne-am inspirat de la pasarea croitor… Nu va panicati daca nu aveti aceleasi materiale la indemana! Le puteti inlocui cu ierburi si crengi din gradina!

Abonati-va la canalul de YouTube al revistei noastre pentru ca urmeaza noi tutoriale!

Alte flori romanesti pentru masa de Pasti

aranjament de pasti

foto: funnyhowflowersdothat.co.uk

Pana pe 19 aprilie s-ar putea ca zambilele sa nu mai fie inflorite. In schimb, temperaturile mai ridicate ar putea grabi inflorirea liliacului si a lacrimioarelor – ambele cu un parfum proaspat si revigorant.

Nici narcisele si lalelele nu trebuie sa lipseasca din vaze. Va sfatuim sa puneti narcisele separat si sa nu le combinati cu alte flori, deoarece elimina o substanta toxica care le scurteaza viata. Daca in alti ani, narcisele si lalelele erau din abundenta, atat in florarii, cat si in piete, anul acesta s-ar putea sa fie greu de gasit.

In Nr. 25 al revistei Florists Only, insa, freziile galbene au fost vedetele! La producatorii de flori din Romania, freziile sunt deja pe terminate, deci s-ar putea sa le gasiti doar in supermarketuri sau la putinele florarii care mai sunt deschise.

Se spune ca in tot raul e si-un bine. In plina epidemie de coronavirus, iata ca incepem sa pretuim florile romanesti, florile crescute pe langa casa, pe care alta data le consideram prea simple, prea “ieftine” si prea neinsemnate. De Pasti, florile romanesti ne vor decora masa.